Heb je een jong kind dat nog niet of nauwelijks praat? Krijgt je moeilijk contact met je kind of maakt je je zorgen over zijn of haar communicatieve ontwikkeling? Het Hanen® Ouderprogramma ‘Praten doe je met z’n tweeën’ helpt ouders om de taalontwikkeling van hun kind te stimuleren, hun taalgebruik op hun kind af te stemmen en plezier en spontaniteit in het contact terug te krijgen.

Wat is het?

Het Hanen Ouderprogramma ‘praten doe je met z’n tweeen‘ is een effectief bewezen programma ontwikkeld door ‘The Hanen centre®’ in Canada voor ouders van jonge kinderen met een taalontwikkelingsprobleem.

Deze oudercursus heeft, wetenschappelijk bewezen, positief effect op de communicatie, de spraak/taal- én de spelontwikkeling van jonge kinderen. Kinderen maken een significant snellere ontwikkeling door wanneer ouders deze cursus volgen. Ook het plezier dat ouders en hun jonge kind beleven aan interactie, ofwel samen dingen doen, praten, taal leren, lezen, spelen, zingen, gaat significant omhoog. Op de website www.hanen.org kunt u meer informatie vinden.

Voor wie?

Een gezin kan voor het programma in aanmerking komen wanneer:

  • Je kind communicatieve ontwikkelingsproblemen heeft;
  • Je kind een kalenderleeftijd heeft tussen de 1½ en 6 jaar;
  • Je kind niet of nauwelijks spreekt (zinnetjes van max. 3 woorden);
  • Je bereid bent om een inspanning te leveren ten behoeve van de taalontwikkeling van je kind;

Praktische informatie & vergoeding

De cursus wordt aangeboden door een speciaal gecertificeerde logopedist. Het programma bestaat uit 7 groepsbijeenkomsten en 3 huisbezoeken. De cursus duurt ongeveer drie maanden. De groep bestaat uit 6-8 ouderparen. Het eerste huisbezoek vindt ongeveer twee weken voor de eerste (groeps)bijeenkomst plaats.

De Hanen Ouderprogramma’s zitten in de basisverzekering en worden door iedere zorgverzekeraar in Nederland vergoed. U moet wel een verwijsbrief overhandigen aan de Logopedist, van een (jeugd-, of huis-, of kinder-)arts, voor ‘het Hanen Ouderprogramma voor uw kind en zijn ouders i.v.m. vertraagde spraak/taalontwikkeling’.

Let op: wij hebben niet met elke zorgverzekeraar een contract. Bij twijfel: neem contact op met de praktijk. Alleen het cursusboek ‘Praten doe je met z’n tweeën’ moet u zelf kopen, dat kan b.v. hier:
https://www.swpbook.com/boeken/23/logopedie/2228/praten-doe-je-met-zijn-tweeen

Startdata & locatie

De cursus wordt aangeboden in onze praktijk.

De volgende cursus wordt aangeboden vanaf september 2024 op de donderdagochtend tussen 09:30 en 12:00 uur.

Meer informatie & aanmelden:

Heeft u vragen over het programma of wilt u zich aanmelden neem dan contact op met Daan Schuckink Kool:
email: daan@logopedie-rembrandtpark.nl / tel: 06-11372026